Bilişim Teknolojileri

Ders içeriğimizde, öğrencilerimize her amaca uygun elektronik uygulamalar ve TÜBİTAK gibi bilim-proje yarışmalar için göreve ve amaca uygun hareketli robotların tasarlanması öğretilmektedir. Yarışmalar için engellere, sese, ışığa duyarlı olan, çizgi izleyen veya yönergelere uyan değişik türlerde robotların inşa edilmesi, algoritmasının hazırlanması sağlamaktadır.


Arduino İle İlk Adım

Ders içeriğimizde, öğrencilerimize mekanik ve elektronik tasarım, program kodlama, motorların seçimi ve hareketlendirilmesi, algılayıcı sensörlerin çevresel koşullara göre seçilmesi, programlanması, matematiksel hesaplamalar, Arduino kart ve breadboard tanıma ve kullanımı hakkında bilgiler; analog ve dijital kontrol üniteleri, LED ve panellerin kullanımı, sensörlerle hız kontrolü, mesafe ölçümü, bluetooth ve wireless kumanda kontrolü gibi değişik şekillerde eğitim verilerek,  öğrencilerimizle birlikte tüm bu kazanımlara uygun belirli konularda uygulamalı alıştırmalar yapılmaktadır.


3D Tasarım

Öğrencilerimiz Endüstri 4,0’ın hayatımıza kattığı “Hayal et-Tasarla-Üret” mottosuyla, bilişim derslerimizde öğrendikleri Tinkercad programı aracılığıyla istedikleri ürünü, üç boyutlu olarak tasarlayabilmekte; sanal ortamda, gerçekte var olan ya da olmayan nesneleri 3 boyutlu olarak görselleştirmeyi ve onları değiştirebilmeyi öğrenmektedir. Kerem Aygün Koleji olarak 3D Tasarım derslerinde, yardımcı programlar sayesinde öğrencilerimizin hayallerini, kendi tasarımlarına dönüştürmelerini sağlamaktayız.


Mobil Uygulama Geliştirme

  • Sürükle bırak yöntemi kullanılarak, kısa sürede  Android için mobil uygulama geliştiren öğrencilerimizin uygulamaları Google Play üzerinden yayınlanmaktadır. Dersimizde MIT tarafından geliştirilen APPInventor başta olmak üzere Thunkable ve Appybuilder gibi çeşitli araçların kullanımı da anlatılmaktadır. Bu araçlarda akıllı telefon üzerinde bulunan birçok sensör ele alınarak projeler geliştirmektedir.
  • Bilişim Teknolojileri dersinde öğrettiğimiz kodlamayı, çocuklar günlük yaşamlarında aktif olarak kullanır ve ihtiyaç duyacağı birçok konuda geliştirmeyi sağlar.
  • Kodlama ile çocuk;
  • Problem çözme yeteneğini geliştirir.
  • Analitik düşünce becerisinin gelişmesini sağlar.
  • Makinaların çalışma prensiplerini daha rahat anlar.
  • Sistematik bir şekilde düşünmeyi öğrenir.
  • Olaylar arasında daha rahat ilişki kurar.
  • Yeni fikirler üretme becerisini geliştirir.
Menü
Ara